Om katalogen

I "Ivars katalog" kan man söka bilder i vårt fotoarkiv.

Fotoarkivet finns i Närpes. Men här i katalogen kan ni se om någon i din släkt finns med där. 

Skriv släktnamnet + förnamnet, eller enbart släktnamnet, i sökfältet, och tryck på "sök". Då kommer antalet träffar att synnas på en lista. 

Det Id-nummer som visas till vänster är det nummer fotot har i arkivet. Tryck på länken, så kommer mer information om fotografiet fram

Du kontaktar oss HÄR här om du vill veta mer om bilden, eller är släkt med personen i fråga och gärna vill ha en digital kopia. 

OBS! Om du skickar efter en bild vill vi att du motiverar varför du vill ha den. 

Ofta ställda frågor:

Varför finns inte bilden här på hemsidan?

Svar: Bildarkivet är enormt innehållsrikt. Rent fysiskt kommer det att ta mycket tid och resurser att scanna. Att lägga ut dem alla på nätet tar allt för mycket plats, och är allt för kostsamt för en liten förening. Man kan inte heller publicera bilder obegränsat utan personens eller de anhörigas tillstånd.

Finns min farfarsfar på bild i arkivet?

Svar: Vi kan inte garantera detta. Men chansen är stor att din släkting finns med bland alla, över 20000 bilder, som Ivar Bengts tog under sitt yrkesliv som fotograf mellan 1920-1959.

Nästan alla som bor i Sydösterbotten har någon släkting med på bild i arkivet. Det är bara att testa med ditt, eller morfars namn, och se vad som händer.

Kan jag få en kopia på en bild av min släkting?

Svar: Vi har skickat digitala bilder, på nära anhörigas begäran, via e-post.

Ta kontakt, och motivera din ansökan med varför du vill ha bilden på en viss person skickad till dig, så skalll vi se vad vi kan göra.

Hembygdsföreningens medlemmar har förtur, men det är inget krav att vara medlem för att få en bild av släktingar.

Vad kostar en bild?

Svar: I mån av tid och möjighet har vi skickat en digital kopia av bilder till de som så önskat det. Det förutsätter att bilden på personen är nära släkt.

Den som beställer en bild kommer även att få en faktura på 10 - 40 €, genom viket man kan bli understödsmedlem i Hembygdsföreningen.

Det är ett frivilligt bidrag, inte en avgift för bilden, men vi ser gärna att ni stöder vår verksamhet för att bevara en viktig bit av vår gemensamma historia.